Bed & Breakfast in Cortona

B&B met 3 kamers

In deze knusse bed & breakfast logeert u in het hartje van het historische stadscentrum van Cortona. De hartelijke eigenaars verwelkomen u in een warme sfeer  van gastvrijheid.  Hier verblijven voelt een beetje aan als thuis komen. 

Met slechts 3 kamers en een heerlijk ontbijtbuffet verblijft u in een waar pareltje.  De b&b opende zijn deuren in april 2013 en werd volledig gerenoveerd.

Algemeen

De b&b heeft een landelijke inrichting.  Op de eerste verdieping bevindt zich de gezellige keuken met  eettafel, waar het ontbijt geserveerd wordt, alsook een ruime zithoek.   De tweede verdieping  heeft een knusse slaapkamer met dubbel bed en tv, een bijbehorende  badkamer met douche en een kleine gemeenschappelijke, maar gezellige zitkamer waar u ’s avonds rustig een boek kan lezen of socializen met de andere b&b gasten.

De derde verdieping biedt plaats aan de twee overige dubbele slaapkamers met hemelbed, tv en bijbehorende badkamer met douche. 

Alle badkamers hebben een haardroger.  Bovendien voorziet elke badkamer in een setje met shampoo,  douchegel , een douchekapje, 3 handdoeken (een grote, een medium en een kleine) en een paar pantoffels.

De b&b onderscheidt zich van de andere b&b’s door een uitgebreid ontbijt naar Italiaanse normen.

Voor grotere families of een groep vrienden kan de b&b volledig afgehuurd worden.  Hij kan plaats bieden aan  8 personen.  De zitkamer op de tweede verdieping wordt dan omgevormd tot slaapkamer.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Ligging

Wanneer u buiten stapt uit deze b&b, bevindt u zich onmiddellijk in het oude, middeleeuwse centrum van Cortona dat vele leuke winkeltjes, pleintjes, terrasjes en restaurantjes herbergt.

Het oude stadscentrum is verkeersvrij, maar u kan met uw wagen tot aan de Piazza di Garibaldi rijden om de bagage uit te laden en  vervolgens uw wagen parkeren beneden buiten de muren van Cortona op een publieke,  gratis parking.  Vanaf deze parking brengen 2 roltrappen u terug naar de Piazza di Garibaldi, die zich vlakbij de b&b bevindt.

Vanuit Cortona kan u met de trein naar het Trasimenomeer, naar Arezzo, Firenze, Perugia, Assisi en zelfs naar Rome.  Met de wagen kan u naar Montepulciano, Pienza,  Lucignano en nog vele andere typische dorpen.

Weetjes

Half juni vinden er in Cortona middeleeuwse festiviteiten plaats, waarin  de verschillende ”contrada’s  (buurten) zich met pijl en boog met elkaar meten en tijdens dewelke u zich terug in de middeleeuwen waant omwille van de decors en de kostuums.

Cortona is ook bekend omwille van de mooie film “Under the Tuscan Sun” met actrice Diane Lane.  De film, die in Cortona werd opgenomen, schetst het leven van een Amerikaanse schrijfster op het Toscaanse platteland en laat u proeven van de schoonheid van de regio.

Prijzen

De prijzen vermeld op de vorige webpagina zijn louter minimum en maximum huurprijzen per nacht al  naargelang de periode.  In sommige periodes is een verblijf van een minimum aantal nachten van toepassing. Aarzel niet mij te contacteren, zodat ik u hierover precieze inlichtingen kan geven.

Inbegrepen in de prijs

ontbijtbuffet, dagelijkse schoonmaak, bedlinnen, badlinnen (wissel om de 3 dagen), verwarming en wifi

Niet inbegrepen in de prijs

Babybed, extra bed, verblijftaks.

Contact

Indien u graag meer informatie wenst over deze woning, klik hieronder voor het contactformulier en ik neem vrijblijvend contact met u op.

Afstanden

 • Trasimenomeer 12 km
 • Lucignano 30 km
 • Arezzo 31 km
 • Montepulciano 34 km
 • Pienza 48 km
 • Perugia 50 km
 • Assisi 70 km
 • Montalcino 70 km
 • Siena 77 km
 • Firenze 122 km
 • Rome 209 km